Geld lenen op verschillende manieren: persoonlijke lening, rood staan en krediet

Mensen lenen geld om verschillende redenen: om te voldoen aan de dagelijkse behoeften, voor de aanschaf van spullen, voor de financiering van collegegeld, voor het betalen van de hypotheek, voor het opstarten van een bedrijf enzovoort. Het bedrag van geld lenen varieert van enkele honderden tot vele duizenden dollars. Voor de verschillende behoeften van de kredietnemers zijn er verschillende methoden om geld te lenen. Drie van de meest voorkomende methoden van geld lenen zijn: persoonlijke leningen, rood staan en krediet. Hoe kunt u ze gebruiken voor het verkrijgen van een juiste en doeltreffende geldlening? Lees de onderstaande korte beschrijvingen.

persoonlijke-rekening

 

Persoonlijke leningen

 

Persoonlijke leningen als vorm van geld lenen bestaan uit 2belangrijke types: beveiligde en onbeveiligd

 

– Beveiligde leningen

Met deze methode moet de kredietnemer voorafgaand aan het lenen van geld een veiligheid aan de kredietverstrekker geven. Deze veiligheid kan in de vorm van activa of andere waardevolle spullen zijn. Als de kredietnemer de betalingen niet nakomt, heeft de kredietverstrekker het recht de beveiligde activa te verkopen of inbeslag te nemen zoals opgenomen in de leningsovereenkomst. Omdat deze methode minder risicovol is dan een onbeveiligde lening, zijn de beveiligde leningen vaak goedkoper qua rente. Deze manier van geld lenen is vooral geschikt voor het lenen van grote hoeveelheden geld over een lange termijn, bijvoorbeeld voor het renoveren van het huis.

 

– Onbeveiligde leningen

Bij deze methode hoeft u geen enkel onderpand te geven, wat dus een groter risico inhoudt voor de kredietverstrekker. Om deze reden hebben onbeveiligde leningen gewoonlijk een hogere rente, kortere terugbetalingsvoorwaarden en strengere regels. Sancties kunnen opgelegd worden als men niet op tijd terugbetaalt zelfs als u probeert om de lening terug te betalen vóór de vervaldag.

 

 

Rood staan

 

U heeft een bankrekening nodig om een ​​rekening-courantkrediet te krijgen. Met deze methode van geld lenen kunt u geld lenen tot een bepaalde grens op uw account, zélfs als er geen geld op uw rekening staat. Dit is zeker een voordeel voor het opvangen van geldproblemen op korte termijn. Deze methode van geld lenen is flexibel omdat u de schuld kunt terugbetalen wanneer het u uitkomt. U kunt de roodstand echter beter gebruiken voor kortlopende leningen met kleine hoeveelheden geld omdat de rente voor het rood staan over het algemeen hoog is.

krediet-lijn

 

Krediet

 

Een andere methode van geld lenen is door iets te kopen op krediet. Met behulp van een creditcard of een andere overeenkomst, kunt u goederen of diensten in gedeelten betalen. Als u met een creditcard betaalt, dan kunt u een betere bescherming krijgen voor grotere aankopen, uitgestelde betalingen, het vereenvoudigen van reisplannen of het opbouwen van een solide kredietopname. Deze methode heeft echter ook een aantal minpunten, zoals het doen onverantwoorde uitgaven, rentebetalingen, problemen met de kredietwaardigheid en boetes.