Wat is Schuldfinanciering?

Schuldfinanciering betekent geld lenen dat terugbetaald moet worden over een periode van tijd en meestal met rente. Dit kan gelden voor een periode langer of korter dan een jaar. U hoeft geen eigendomsrechten af te staan ​​voor het nemen van een lening en zich beperkt te voelen door de verplichting van het betalen van een lening met rente.

 

Dit is de reden waarom een lening voor nieuwe bedrijven meestal beveiligd wordt afgesloten door één of meer van de volgende garanties: persoonlijke garantie van eigenaren, vastgoed, bedrijfsmiddelen, etc.

 

schuldfinanciering

 

Het nadeel in vergelijking met de financiering met eigen vermogen is dat u de geplande betalingen, ongeacht de financiële situatie van uw bedrijf, moet nakomen.

Schuldbronnen kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: niet-professionele zoals ons familie, vrienden en medewerkers etc. en professionele zoals banken, kredietinstellingen etc.

 

Financiële instellingen bieden van oudsher financiering voor kleine en middelgrote bedrijven aan voor korte termijn: krediet, minilening voor apparatuur etc. Lange termijn leningen zijn in veel gevallen gegarandeerd door het Small Business Administration leningprogramma dat risico uitsluit voor financiële instellingen.

 

Er zijn een aantal voor- en nadelen van financiering van eigen of vreemd vermogen. De beste kapitaalstructuur is afhankelijk van een aantal factoren. Voor meer complexere gevallen adviseren wij om de hulp van een ​​doorgewinterde financieel adviseur in te roepen.